Kom uit je kot!

01-09-2022

Gezond leven is niet alleen gezond eten. Voeding is een heel belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl, maar daarnaast moet je ook voldoende bewegen en ontspannen.

Vaak ligt stress aan de oorzaak van gezondheidsproblemen. Je zit niet lekker in je vel, je bent moe, je hebt nergens zin in en je kan er zelfs allerhande kwaaltjes van krijgen. Door gezonde voeding te combineren met een gezonde levensstijl kan je stress, en dus ook al die kwaaltjes, voorkomen.

Elke dag een half uurtje wandelen kan wonderen doen. Zeker als je een zittende job hebt, is zo'n wandeling de ideale manier om je lichaam toch in beweging te houden. Doe dit liefst nog als het licht is, want uit zonlicht (zelfs vanachter de wolken) haal je vitamine D. Je kan dit bijvoorbeeld doen tijdens je middagpauze. Zo verlaat je ook even de werkomgeving en is het makkelijker om je tijdens je pauze echt te ontspannen.

 En kijk tijdens het wandelen eens goed om je heen. Er zijn zoveel mooie dingen, als je ze maar wilt zien. Onderstaande foto's maakte ik tijdens een avondwandeling in mijn buurt. Je moet het dus niet ver gaan zoeken.