Inleiding

06-05-2022

Naast gezonde voeding en een gezonde levensstijl is ook een goede verzorging van je lichaam belangrijk om gezond te blijven en je goed te voelen in je vel.

Daarom wil ik het in deze blog graag met jullie hebben over lichaamsverzorging.

Uiteraard is een goede hygiëne van groot belang. Daarnaast speelt ook de juiste keuze van verzorgingsproducten een grote rol in je lichaamsverzorging. De producten moeten aangepast zijn aan jouw huid, haar, nagels...

Opgelet! Dit is een algemene en louter informatieve blog. Bij gezondheidsproblemen (bijv. allergieën) raadpleeg je best een arts of schoonheidsspecialist(e) om je te adviseren over verzorging, behandeling en productkeuze.

Huidtype

Normale huid, droge huid, vette huid of huid met neiging tot aandoeningen als acne of andere soorten uitslag,... Elk huidtype vereist een specifieke verzorging. Bij foutieve behandeling van je huid (ook zonder producten), kan je eventuele huidproblemen verergeren. Zorg dus eerst dat je je huidtype kent. Raadpleeg eventueel een schoonheidsspecialist(e) of een huidspecialist(e).

Ook moet je je huid beschermen tegen allerlei aanvallen van buitenaf: zon, koude, wind, vervuiling, ... Hoe gevoeliger je huid, hoe meer bescherming je nodig hebt. Ook hier moet dus de bescherming die je toepast, aangepast zijn aan jouw huidtype.

Haartype

Ook je haar kan normaal, droog, vet, breekbaar, stijl, gekruld, ... zijn. Pas ook hier je haarverzorgingsritueel en je haarverzorgingsproducten aan in functie van je haartype. En vergeet niet dat de verzorging van je hoofdhuid evenveel invloed heeft op de gezondheid van je haar als de verzorging van je haar zelf. De hoofdhuid is namelijk de bodem waarop je haar groeit.

Nagels

Hoe maak ik broze, breekbare nagels of nagels met aandoeningen (bijvoorbeeld schimmelnagels) weer gezond? En hoe houd ik mijn nagels gezond? Ook dit onderwerp zal in deze blog aan bod komen.

Vragen?

Heb je specifieke vragen die je graag beantwoord zou zien in deze blog? Aarzel niet om je vragen te bezorgen via mail aan heidi.geuns@hgts.be

Op mijn social media worden nieuwe blogposts aangekondigd. Wil je ze zeker niet missen? Volg me dan op Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter en/of TikTok!

Tot snel!