Belangrijke info


Waarschuwing factuurfraude

Opgelet voor factuurfraude! Bij factuurfraude wordt een uitgezonden factuur onderschept door oplichters. Zij gaan op de onderschepte factuur (en eventueel in de bijbehorende mail) de bankgegevens wijzigen. Bij het uitvoeren van de betaling, schrijft de klant dan het factuurbedrag over naar de bankrekening van de oplichters in plaats van de bankrekening van de leverancier.

Wij geven u graag enkel tips om dit te voorkomen:

1. Controleer steeds dat de bankgegevens op de offerte en de factuur overeenkomen. Is dat niet het geval, neem dan contact met ons op alvorens over te gaan tot betaling.

2. Sla onze bankgegevens op in uw toepassing voor online bankieren. Controleer voor het uitvoeren van een betaling steeds of het bankrekeningnummer dat u heeft opgeslagen overeenkomt met het bankrekeningnummer op de factuur. Is dat niet het geval, neem dan contact met ons op alvorens over te gaan tot betaling.

3. Meld u aan voor controleberichten m.b.t. facturatie via sms/WhatsApp/Telegram. Doe dit door vanaf het nummer waarop u deze berichten wenst te ontvangen een bericht te sturen via sms/WhatsApp/Telegram naar (+32)497/87.14.49 met volgende inhoud:

Ik wens controleberichten voor facturen te ontvangen via dit kanaal.
[bedrijfsnaam] (indien van toepassing)
[uw volledige naam]
[uw e-mailadres]

U ontvangt via hetzelfde kanaal en via e-mail een bevestiging voor uw aanmelding. Vanaf dat moment ontvangt u voor al uw facturen en eventuele betalingsherinneringen steeds via dit kanaal een bericht met factuur- en bankgegevens ter controle. Merkt u hierbij anomalieën of iets anders verdachts op, neem dan eerst contact met ons op alvorens over te gaan tot betaling.
U ontvangt via dit kanaal uitsluitend communicatie m.b.t. facturen, namelijk bevestiging van verzending van uw factuur en eventuele betalingsherinneringen.
Aanmelden voor meerdere kanalen is mogelijk, stuur dan de aanmelding vanaf elk gewenst kanaal (vb. sms + Whatsapp + Telegram indien u de controleberichten op alle drie de controlekanalen wenst te ontvangen).

Aanmelden met meerdere nummers is ook mogelijk. Stuur dan de aanmelding vanop elk nummer waarop u de controleberichten wenst te ontvangen.